Få dit flotte trægulv igen med en billig gulvafslibning i Horsens

06 April 2019 Astrid Pedersen

editorial

Dit trægulv fortjener den bedste behandling – også selv om du måske ikke hidtil har været helt så flittig med at pleje det, som du burde være. Et trægulv, som er behandlet med en af de populære sæbe- eller olie behandlinger, begynder hurtigere at udvise tegn på slitage, end hvis gulvet var beskyttet af et lag maling eller lak. Dette skyldes, at en olie- eller sæbe behandling ikke i samme grad er forseglende. Træværket er delvist blotlagt, og kun beskyttet af en hinde af enten sæbe eller olie, som dannes i gulvets overflade. Denne hinde skal vedligeholdes med stor grundighed og omhu.

Er du i besiddelse af et sæbebehandlet gulv, ved du, at det kræver meget arbejde. Hver uge skal gulvet vaskes meget grundigt, så ny sæbe kan arbejdes ind i træværket og styrke den eksisterende hinde. Forsømmer du denne rutine, vil hinden slides bort, og træværket tørre ud. Og så er det for sent. Slitagen vil begynde at vise sig i form af grålige slidspor, der hvor støv og snavs trædes ned i det porøse og tørre træværk. Spildte væsker vil indlejre sig i træets overflade og danne skjolder, som står i grel kontrast til gulvets lyse og ensartede fremtoning. Og når træværket tørrer ud, vil det få større tilbøjelighed til at danne irriterende revner og splinter.

Råd bod på skaden med en professionel gulvafslibning

Kan du nikke genkendende til ovenstående, lever du sikkert med permanent dårlig samvittighed over ikke at have plejet dit sæbebehandlede trægulv efter forskrifterne. Men det er ikke for sent at begynde på en frisk. Med en grundig gulvafslibning kan du fjerne den grimme overflade, og starte forfra med en nyt, pletfrit trægulv. Ønsker du ikke at bruge så megen tid på vedligholdelse, kan du eventuelt vælge en anden type efterbehandling. Du kan læse mere, og få et godt tilbud på en gulvafslibning, på gkservice.dk

More articles