Større, mindre eller løftede bryster?

09 August 2017 Camilla Skøtt
Større, mindre eller løftede bryster?

Som kvinder og mennesker er vi alle forskellige – også når det kommer til vores bryster. Nogle har store bryster, andre har små bryster. Nogle har spidse bryster og andre har flade bryster. Alderen spiller desuden en rolle og det samme gør amning, træning og vægt. Går du rundt med en drøm om større bryster, mindre bryster eller løftede bryster? Eller er det dine brystvorter, du gerne vil ændre på?

Der er mange muligheder for brystoperationer, der kan gøre dig gladere og mere tilfreds med din krop, og en af de steder, de udfører disse operationer, er på privathospitalet Aleris-Hamlet. Sammen med dem har vi lavet en kort guide til de forskellige muligheder, der er for dig, der gerne vil ændre på dine brysters udseende.

Brystforstørrelse

Brystimplantater er en rigtig god løsning for mange kvinder, der gerne vil have større eller mere struttende bryster. Ved en brystforstørrelse med brystimplantater er det vigtigt, at du anvender godkendte implantater af høj kvalitet, ligesom du, i dialog med din kirurg, skal vælge et implantat, der passer til din krop og din størrelse.

Et alternativ til brystimplantater er en brystforstørrelse med eget fedt. Her får du lavet en fedtsugning et sted på kroppen, hvor du har overskydende fedt og derefter opereret fedtet ind i dine bryster. Det giver et et blødt og naturligt udseende.

Brystløft

Alder, amning og vægttab er tre faktorer, der påvirker hudens elasticitet og dermed brystets fasthed. Et brystløft er en måde, hvorpå du kan fjerne overskydende hud og løfte brystet lidt højere op, så det får sin ungdommelige form tilbage.

Brystreduktion

Har du store bryster, der påvirker dig fysisk – eller er du ked af størrelsen på dine bryster – så er en reduktion også en mulighed. Her fjernes noget af fedtet fra brysterne, så de bliver mindre og dermed passer bedre til resten af din krop.

Rekonstruktion af bryst

Har du haft brystkræft og fået fjernet et eller begge dine bryster, så kan en rekonstruktion give dig følelsen af kvindelighed tilbage. Her er flere muligheder for at lave brysterne med væv eller fedt fra egen krop, men alternativt er implantater også en mulighed.

Brystvortereduktion

Det er ikke kun størrelse og fastheden på kvinders bryster, der er forskellige. Også brystvorterne har sit eget liv; de kan være for store, for høje eller for brede. Men det kan der gøres noget ved, nemlig med en brystvortereduktion.

Indadvendte brystvorter

Har du indadvendte brystvorter, kan det være svært at få amningen til at fungerer, når du får børn. En mindre operation kan rette brystvorten ud, så du undgår dette.

 

More articles