Malerarbejde med gammel maling: en mulighed?

27 June 2019 Anders Lundtang Hansen

editorial

Kan maling egentlig blive for gammelt?

Man kan jo sige, at ens maling på væggen falder jo ikke pludselig ned af sig selv, men farven kan falme, og ellers så kan pudset forgå, eller tapetet kan revne, som så mange andre ting bliver gamle.

Men vi mener egentlig mere, når man har noget maling stående, som man ikke har brugt endnu. Hvor længe kan man så have dette stående, før det bliver helt ubrugeligt?

Vi mener, der er jo ikke tale om fødevarer, der kan blive for gamle, og meget maling er jo udstyret med en masse kemikalier, så det vel burde kunne holde sig længe?

Groft sagt kan man dog sige, at det blandt andet handler om, hvordan du har opbevaret malingen siden dengang, hvor du brugte lidt af det.

For så kan man sige, at malerbøtten har været åbnet og brugt lidt af, så den ikke er helt frisk igen. Men hvis man nu bare skulle male noget småt og havde købt for meget maling, så er det jo spild af maling at smide det resterende ud, bare fordi man ikke skulle bruge mere.

Så hvis der ikke er gået for lang tid siden sidst, du malede, så kan du jo sagtens male efter igen eller noget andet, som du ønsker skal have samme farve.

Du kan dog risikere, at den farve af maling udgår på et tidspunkt, og man heller ikke kan blande sig frem til den igen. Så ville det være dumt at begynde at male for eksempel et større parti af noget, hvorefter man så bare løb tør for maling. Det skal man lige bedømme på øjemål, om der er nok.

Ellers handler det også om, hvordan du opbevarer det resterende maling, så det ikke står for eksempel uden låg på.

Tjek dine rester af maling, om de stadig kan bruges, når du finder dem frem til malerarbejde.

More articles