Hvordan du kan slippe af med alger i din indkørsel

Alger vokser meget let, da de trives på varme, fugtige overflader, såsom på dit fortov, indkørsel og sågar på broer. Hvis alger ikke fjernes, så kan de vokse sig hurtigt og overtage alle overflader inden for dens rækkevidde. Du kan læse med i dette indlæg, hvor vi vil komme omkring, hvad alger er, og hvordan du kan fjerne denne irriterende grønne plage.

 

 

Hvad er alger?

Alger er en simpel form for planteliv, der trives som nævnt foroven i fugtige omgivelser. Når alger begynder at vokse på dine gangarealer eller din indkørsel, viser de sig som regel som grønlige-sorte pletter, der er glatte, når de er våde. Så du skal passe på med at ikke glide, når du bevæger dig henover dine gangarealer eller indkørsel. Hvis du bemærker, at der er kommet algervækst på steder, som du ikke ønsker det, så skal du i gang med at gøre området rent og behandle det med en opløsning, der dræber algerne. 

 

Sådan slipper du af med alger i din indkørsel

Der findes mange produkter på markedet i dag, som du kan bruge til at fjerne alger fra dit fortov, din gangbro eller din indkørsel. Det vigtigste er at finde en effektiv behandling, som du er tryg ved at bruge, da nogle er stærkere end andre.

Det første skridt til at slippe af med alger er forebyggelse. Så sørg for, at din indkørsel eller fliseoverflade regelmæssigt rengøres med en højtryksrenser. Hvis algerne allerede er vokset, skal du bruge blegemiddel – helst fortyndet – for at dræbe dem, før du skrubber dem væk; glem ikke at bære beskyttelsesudstyr såsom gummihandsker. Sørg bagefter for at vaske området godt af med vand (og skyl eventuelle rester af blegemiddel af).

 

Hyr et professionelt firma

Rengøring af fliser er en vanskelig og tidskrævende opgave, som de fleste af os ikke bryder os om. Professionelle fliserensere kan gøre det lettere og mindre stressende for dig. Fliserensningsfirmaer tilbyder en række forskellige tjenester for algebehandling af forskellige steder på din grund, såsom indkørsel, tag eller terrasse. De bruger miljøvenlige produkter, der er skånsomme over dig og dine omgivelser. Prisen varierer afhængigt af størrelsen af det areal, der skal rengøres, men det er prisen værd for alt deres hårde arbejde, og det flotte resultat i sidste ende!