Hurtig og billig mad i hverdagen med Chili Con Carne

21 June 2018 Astrid Pedersen

editorial

Er du typen, som har alt for travlt i hverdagen til at skulle bruge flere timer af din dag på at købe ind til – og tilberede – aftensmad hver eneste dag? Elsker du velsmagende, sund og nærende mad – men har du andre prioriteter i livet end at skulle fremtrylle avancerede retter fra bunden? Og tyr du lidt for ofte til de nemme – men dyre – løsninger som take away, fast food, og færdigretter fra supermarkedets fryseboks?

Så bør du overveje dine prioriteter en ekstra gang. For det er faktisk muligt at fremstille billig og velsmagende mad, som kan nydes i hverdagen, uden de store armbevægelser. Du kan spare hundredevis – måske endda tusindvis – af kroner hver måned, hvis du skærer den færdiglavede mad ud af dit liv, og laver din egen mad fra bunden.

Chili Con Carne – velsmagende hverdagsmad, som er nem at lave

En ret, som er både smagfuld og nærende, men som ikke kræver hverken tid eller særlige evner udi kokkekunst, er ChiliCon Carne. Hvis du sætter max en time af til at tilberede en stor gryde Chili Con Carne en gang om ugen, har du til aftensmad i flere dage. Og skulle du ikke ønske at spise Chili Con Carne hver eneste dag i ugen, kan retten med fordel fryses ned i mindre portioner og tøs op igen, når du får lyst til en portion.

Ingredienserne til Chili Con Carne er temmelig basale – hakket oksekød, flåede tomater, bønner på dåse, chili (enten frisk, som pulver eller som pasta), hvidløg, og salt og peber. Disse ingredienser har de store fordele, at de for det første er billige, for det andet fås i et hvilket som helst supermarked. Og så kan du med fordel lave Chili Con Carne i meget store kvantum ad gangen. Dette bliver retten ikke dårligere af – snarere tvært imod!

Se opskriften på Chili Con Carne på https://www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/10355/chili-con-carne 

More articles