At være outdoor ender med at blive en livsstil

28 januar 2022 Anders Lundtang Hansen

editorial

Nogle mennesker kan dårligt forestille sig at tilbringe så meget tid udenfor, som de ser andre mennesker gør det.

Det kan være lige fra dem, som der tager en løbetur hver morgen, inden de skal på arbejde, eller hvis de tager cyklen på arbejde, også selvom det er snevejr.

De forstår sig i hvert fald ikke på dem, som der vælger at tage overlevelsesudstyr i rygsækken og drage ud i vildnisset herhjemme eller i udlandet for både at klare sig selv og se naturen tæt på.

Man tænker jo for sig selv, at der er en grund til, at vi har lært at bygge huse, opvarme dem og lade os underholde på moderne vis, så man netop ikke behøver spendere unødvendig tid udenfor.

Men det kan netop være en reaktion på den udvikling, at man mennesker drager udenfor, fordi de søger en kontrast til det moderne liv og komme lidt tættere på deres forfædres rødder.

Outdoor

Måske bliver du selv et outdoor menneske?

Det kan være, man bare lige selv skal opleve det på egen krop for at se, om det appellerer til en eller ej, for så finder man ud, om det tiltaler en lidt, meget eller slet ikke.

Man kan jo bare starte med at tage ud i en dansk skov med ens walkie talkie, hvor man snakker sammen med andre, man kan nå via den rækkevidde.

Det kan være et dejligt afbræk fra det, man oplever derhjemme, hvor man gerne vil lidt væk fra alt det digitale og hele tiden være på, mens man lærer at klare sig selv på en måde, hvor man ellers ikke vil blive udfordret i det almindelige liv.

Det kan gøre en markant ressourcestærk, så man kan klare svære situationer i det daglige, når man kommer hjem igen, som man måske ellers ikke ville kunne.

Flere Nyheder