Vælg den rette boligadvokat

07 March 2018 Camilla Skøtt
image

editorial

I en bolighandel indgår der som udgangspunkt to parter: sælger og køber. Sælger har som regel en ejendomsmægler med på holdet, og hvis du som køber står alene, er det altså 2 mod 1. For at ligestille kampen bør du derfor have en makker på dit hold også: en boligadvokat.

Ejendomsmægleren er sælgers mand, boligadvokaten er din mand.

Men hvordan vælger du den rette boligadvokat? Vi har samlet fire tips, du med fordel kan bruge som guideline, når du skal finde din holdspiller.

1) Specialist i bolighandel

Først og fremmest bør du kigge efter en advokat, der har specialiseret sig i bolighandel. På den måde får du en spiller på dit hold, som ved absolut alt, hvad der er værd at vide om køb og salg af ejendom.

Hvis du vil være helt sikker på, at advokaten har bolighandel som speciale, så kan du vælge en certificeret BOLIGadvokat.

2) No cure, no pay

Flere advokater arbejder efter mottoet: no cure, no pay. Det betyder, at hvis handlen ikke går igennem – af den ene eller anden årsag – så får du ingen regning fra boligadvokaten.

Du skal ikke være nervøs for, at advokaten vil forsøge at presse en ugunstig handel igennem for at få sine penge. Hvis du er i gang med at lede efter din drømmebolig, så ved advokaten godt, at den dukker op inden længe – og så kan han eller hun få sin betaling der.

3) Fast pris

Gå altid efter en advokat, der tilbyder fast pris. Hvis du blot får en timepris, har du ingen kontrol med, hvor høj regningen ender med at blive – og det duer ikke.

Vælger du en certificeret BOLIGadvokat, så er en af reglerne fra foreningens side, at prisen altid skal være fast.

4) Den gode mavefornemmelse

Når du vælger advokat, så er det vigtigt, at der er gensidig tillid. Derfor kan du med fordel tale med et par forskellige advokater, inden du vælger den endelige. Mærk efter om kemien er der. Det er trods alt rammerne for dit liv, I skal forhandle om.

More articles