Lav kylling i karry over åben ild

30 May 2018 Emilie Jacobsen

editorial

Nogle gange behøver du ikke at ændre de ingredienser, som du kommer i en ret. Du kan nøjes med at ændre måden, som den laves på. Hvis det er kylling i karry, som du gerne vil gøre noget ved, kan du for eksempel prøve at tilberede den over åben ild. Det kan være med til at give en helt ny dimension til retten, når I tilbereder den i haven, i sommerhusets have, eller når I er på campingferie. 

I dag er det nemt at lave mad over åben ild. Du kan få et metalstativ med tre ben, hvor der kan hænge en gryde ned fra. I gryden kan du tilberede retten. Det kræver altså ikke andet end stativet, som du kan købe i de mange supermarkeder og outdoorbutikker. Derudover skal du selvfølgelig have et bål. Har du ikke en bålplads i haven, kan du dog nemt lave den, ellers kan du finde en i nærheden af, hvor du bor. 

Der er mange fordele ved at lave mad på en anderledes måde, end den du plejer. Først og fremmest kan det være med til at give en anden smag til maden, at du har tilberedt den på en anden måde og i nogle andre omgivelser. Selvom du selvfølgelig godt ved, at det er præcis det samme, der er i, giver det bare en lidt anderledes smag, at du sidder ude i haven og spiser den frem for at sidde inde ved spisebordet. Når du laver mad over åben ild, er sandsynligheden for, at børnene gerne vil hjælpe med madlavningen også langt større. 

Der findes mange forskellige opskrifter på kylling i karry. En af dem, der stadig holder, og som er nem at gå til for både børn og voksne, er den på dk-kogebogen.dk. Har du ikke lige de ingredienser, som du skal bruge til den ene, findes der mange varianter på siden. 

More articles