Hundetegnet er din hunds smykke

22 February 2023 Anna Marie Aggerholm

Det er lovpligtigt, at din hund skal bære hundetegn, fra den er fire måneder gammel

Et hundetegn skal som minimum være graveret med ejerens navn, adresse og telefonnummer. Nogle vælger også at indgravere hundens navn, men det er ikke lovpligtigt.

Det er ikke for smykkeeffektens skyld, at hunden skal bære hundetegn. Hundeloven foreskriver, at

“§ 2. Skiltet skal være fremstillet af rustfrit metal eller andet materiale af tilsvarende styrke og holdbarhed. Skiltet skal være solidt fastgjort til halsbåndet.”

Hundetegnets udseende

Bortset fra de nævnte krav i hundeloven, er der stort set frit spil til at udforme sit hundetegn. Det kan være i alle farver og figurer, og du kan få et billede af din egen hund påsat hundetegnet. Endda som farvefoto.

Vil man gerne skille sig ud fra mængden, er der lige så mange sjove og finurlige udformninger, som der er på smykker til mennesker. Kun fantasien sætter grænser – inden for lovens rammer.

Vær opmærksom på, hvordan du sætter hundetegnet fast på halsbåndet. Større hundetegn bør som regel fastholdes af større ringe, ligesom disse også vil være velegnede til hunde, der ofte taber sit hundetegn.

 

Dyr

 

Praktiske foranstaltninger

Du bør som hundeejer overveje at have mere end ét hundetegn til deres hund. Har du sommerhus, vil det være en god idé at have et ekstra hundetegn med sommerhusets adresse. På den måde vil andre mennesker nemt kunne finde dig, hvis din hund løber væk i sommerhusområdet. Alternativet er at have et større hundetegn med flere adresser på.

Med de mange tekniske muligheder, der er for indgravering, vælger mange hundeejere at få fremstillet et meget personligt hundetegn. Ud over farvefotoet af hunden findes der et hav af mønstre og motiver, som man kan få udformet efter eget ønske.

Selvom graveringen er udført i høj kvalitet, kan teksten blive udvisket eller helt forsvinde over tid. Især hvis man går tur på steder med meget sand og blæst, bliver hundetegnet hurtigere slidt, da det vil virke på samme måde som sandpapir.

More articles