Hvor lang tid vil det kræve at opspore lækagesporing?

21 July 2020 Anders Lundtang Hansen

editorial

At finde frem til lækagesporing handler i denne sammenhæng om, at man skal finde frem til den givne lækage, end at man skal finde frem til, hvilken type af lækagesporing man vælger at foretage sig.

Men det viser sig faktisk, at de to ting hænger ret så meget sammen, når det kommer til stykket.

For valget af metode har netop også noget at sige angående, hvor lang tid det reelt vil komme til at tage, når man skal finde frem til, hvor lækagen er, når man udfører lækagesporing.

I gamle dage var man jo nødt til at gøre den slags manuelt, og i denne sammenhæng mener vi, når der er lækager på noget fysisk, ofte mekanik og maskiner, som enten kan ses direkte eller er gemt væk.

Således tænkes ikke på, hvis der er lækager af hemmeligheder eller anden information, der bliver udført af mennesker internt i et firma og videregivet til en anden instans, som firmaet eller lignende ikke ønsker, kommer ud.

Sådan en fysisk lækage skulle man så lede efter selv, hvilket kunne være noget såre simpelt som, at er hul på en cykelslange, således at den ikke kan holde luft.

Så måtte man nedsænke den i vand eller på anden måde få afdækket, hvor den tappede luft fra, når man forsøgte at fylde luft i den.

Men omfanget kunne også være nogle rør, man havde lagt under et gulv, hvor det så viste sig, at der var udslip fra disse, som der ikke måtte ske.

I den sammenhæng vil det være alt for besværligt at skulle hen at rive hele gulvet op for at afdække, hvor lækagen er.

Her kan man med fordel lade et system tjekke rørene efter, uden man skal rive gulvet op.

Dette vil grangiveligt gå markant hurtigere, end hvis man skulle gøre det manuelt, men problemet er så også, at en maskine ikke kan bruge en sund fornuft, som et menneske kan, for at vide, om det reelt er den rette lækage, eller den afdækker en enkelt lækage, selvom der faktisk er to lige ved siden af hinanden. 

More articles