Lys gennem døren

10 April 2020 Pia Nielsen

editorial

Luk dørene – men bevar lyset. Med franske døre får du det hele – afskærmning for lyd og lugt, men masser af lys. Vælg franske døre, https://www.melholt.nu/dore/dobbelt-dore.html, som enkeltdør, dobbeltdør eller skydedøre. Og husk. Du kan også få dem som yderdøre. 

S’il Vous plait… franske døre!

Luk ikke lyset ude bare fordi ungerne larmer eller madlugten skal holdes ude. Vælg franske døre – den ideelle løsning til moderne og ældre huse. 

Som enkeltdøre

Boligens enkeltdøre kan sagtens udskiftes med franske døre – ikke alle franske døre er dobbeltdøre, og du får stadig glæden af lysindfald med enkeltdøre. Franske enkeltdøre fås i både træ og plastik, og med indvendige og udvendige sprosser. Vælg materiale efter boligens stil og efter hvilke vinduer og øvrige døre, der er. 

Klassiske dobbeltdøre

I de traditionelle dobbeltdøre modeller finder du franske døre i alle typer. Den moderne slags, hvor du kan nøjes med at åbne den ene af dørene, mens den anden står fast, eller den klassiske type, hvor begge døre åbnes samtidig. Skal dørene dække en ekstra bred eller høj åbning, kan du vælge at få en faststående ekstra glassektion i siderne eller over døren. 

Pladsbesparende skydedøre

Til dig, der det meste af tiden har dørene stående åben, kan skydedøre være en god løsning. Du kan få franske døre som skydedøre som både enkelt- og dobbeltdøre. Lad dørene skyde ind i en hul væg for den helt åbne løsning, ellers langs væggen på den ene side, for den synlige løsning. 

Kan man få franske yderdøre?

Det er muligt at få løsningen med glas i døren på både hovedøren bagdøren og terrassedøren. Med særlig stærk ramme og glas kan du sagtens holde både kulde og indbrudstyve ude med franske døre som yderdøre. Vælg evt. en skydedør til altanen, så du sparer plads ved åbning og kan lade døren stå åben uden “klapren”, når det er varmt. 

More articles