Bliv verdensmester i ølbrygning hjemme i køkkenet

10 December 2019 Astrid Pedersen

editorial

Inden for de seneste år er ølbrygning gået hen og blevet en særdeles populær hobby. I det følgende kan du læse mere om hvorledes du kommer i gang med hjemmebryggeriet, så du med tiden kan servere din egen hjemmebryggede øl for dine gæster.

Ølbrygning for nybegyndere

Er du absolut novice ud i ølbrygningens ædle kunst, er der absolut ingen grund til at bruge store formuer på et avanceret ølbrygnings anlæg og en masse tilbehør. Fra begyndelsen er det bare vigtigt, at du får dannet dig et billede af hvorledes brygge processen foregår. Og til dette formål er det kun nødvendigt med ganske få remedier. Hos Hjemmebryggeren kan du for eksempel erhverve dig en smart Starter Box, som indeholder alt det mest nødvendige for at komme godt i gang med bryggeriet.

En Starter Box indeholder, foruden to gærtanke med literskala og gærrør, en hævert med pumpe og flaskefylder, en manuel kapsel påsætter samt 100 kapsler, vægtfyldemåler, måleglas, Horolith 1,0 liter og børster til rengøring. Dette udstyr koster ikke alverden og fylder heller ikke særligt meget i landskabet, så du behøver ikke at vælte budgettet eller rydde garagen for at forsøge dig med ølbrygningen.

Med en Starter Box og en af de lækre Brew Kits er du allerede stærkt på vej. En Brew Kit er en på forhånd sammensat blanding af de vigtigste råstoffer i øllen, nemlig byg, humle, gær, sukker og de smagsstoffer, som karakteriserer pågældende øl type – for eksempel Pilsner, Bock, IPA, eller hvedeøl.

Udstyr til den avancerede amatør brygmester

Efterhånden som du oparbejder mere erfaring med brygning af dit eget øl, kan du skifte dit begynder udstyr ud med et tilsvarende avanceret bryg anlæg. Så kan du også selv eksperimentere med blandingsforhold, smagsstoffer, gærings tid og andre faktorer som kan påvirke øllets smag, styrke og karakter. Se alle de lækre bryganlæg fra Brewster på https://www.hjemmebryggeren.dk/

More articles